Aceste rânduri sunt pentru pasionații de grătare suculente care sfârâie sub greutatea cărnii și mâncărurilor de toate felurile. Miresmele îmbietoare vor aduce zâmbete de satisfacție pe fețele și papilele celor mai pofticioși dintre gurmanzi. Așadar, în următoarele rânduri ne-am propus să prezentăm un grătar pentru gurmanzii adevărați care apreciază la maximum gustul cărnii gătite perfect în aer liber!
Este vorba despre unicul Big Green Egg oferit de meșterii sibieni de la PEFOC – un cuptor de gradina confecționat din ceramică de tip kamado. Acest tip de grătar premium oferă cărnii, peștelui, puiului și altor preparate, o aromă unică, delicat de crocantă la exterior și suculent-delicioasă pe interior. Adaugă câteva accesorii specializate și vei deveni un veritabil masterchef BBQ al grill-ului cât ai spune pește, pui, vită sau orice îți poftește inima!
Grile din oțel inoxidabil sau din fontă
Vrei să prepari carne, pește sau alte ingrediente direct pe Big Green Egg? Poți găti foarte bine pe grila din oțel inoxidabil, care este inclusă ca și accesoriu standard. Cu toate acestea, pentru cele mai bune rezultate posibile, cu carne roșie și păsări de curte, vă recomandăm să utilizați grilajul din fontă, care creeaza un model de grătar cu diamante atrăgătoare și apetisante.
Împiedicați lipirea, ruperea sau afumarea
Asigurați-vă că grila din EGG este la fel de fierbinte ca și restul grătarului ceramic pentru a împiedica lipirea sau ruperea ingredientelor. Când plasați ingredientele pe grill pentru prima dată, așteptați cel puțin un minut înainte de a le mișca sau de a le întoarce! Nu este necesar să mutați în mod constant ingredientele. Îndepărtați ingredientele cu foarte puțină apă sau ulei. Datorită cantităților mici de ulei utilizate, un gratar gradina nu este doar o metodă delicioasă de preparare a alimentelor, ci este și mai sănătos.
Nu uscați preparatele pe grătar
Indiferent dacă este vorba despre carne roșie, pui, pește sau legume, nu gătiți niciodată preparatele prea mult timp! Pentru a găti un côte de boeuf sau o fleică medie, de exemplu, timpul de gătire este de aproximativ 6 minute pe fiecare parte. După aproximativ 3 minute, dați cărnii un sfert de rotație pentru a crea un model frumos de diamant.
Când mâncarea este gata, puteți să o scoateți din EGG. Lăsați carnea să se odihnească într-un loc cald sau învelită în folie de aluminiu, timp de cel puțin 5 minute înainte de savurare. Acest lucru asigură faptul că sucurile din carne sunt distribuite uniform pe toată suprafața, atunci când carnea este tăiată.
Bucurați-vă de mâncare și curățați Egg-ul
După ce ați terminat de gătit, puteți să vă savurați ingredientele gustoase cu aroma lor unică, delicioasă, crocantă la exterior și surprinzător de delicată la interior. După ce vă bucurați de mâncarea delicioasă, curățați grilajul foarte bine, astfel încât să fie gata de folosire pentru următorul gratar.
Produsele BGE (Egg-urile și accesoriile aferente) sunt fabricate în SUA și sunt distribuite apoi în întreaga lume. Astfel, dacă dorești să vezi un EGG pe viu sau dorești să afli mai multe informații, poți vizualiza întreaga gamă de grătare kamado direct pe site-ul www.pefoc.ro.
PEFOC este dealer autorizat Big Green Egg în România, dar și distribuitori ai unui întreg univers de gratare pe gaz, grătare electrice, grătare pe cărbuni premium sau grătare economice, vetre pe foc, ustensile grătar, alături de toate materialele necesare pentru construcția de grătare grădină zidite cu design spectaculos la tine acasă sau la pensiune.