Traiesti in vremuri extrem de aglomerate, dupa cum bine stii. In primul rand, se pune problema lipsei timpului liber, apoi si problema aglomeratiei din marile orase. De exemplu, poti rata oricand programarea la o sedinta de kinetoterapie in Bucuresti din cauza traficului. Mai mult, poti evita sau anula o programare din simplul motiv ca aceasta are loc la o ora cand stii bine ca un drum de 10-20 de minute il vei face in cel putin o ora.
Totusi, durerea nu sta pe loc. Aceasta progreseaza si se poate transforma intr-o afectiune care te va deranja cu siguranta mai mult decat 30 de minute in trafic. Astfel, daca nu ajungi la sedinta de kinetoterapie, este indicat sa faci totusi o serie de exercitii si acasa.
Ce trebuie sa stii despre exercitiile practicate in kinetoterapie?
In general, marea majoritate a exercitiilor practicate in timpul unei sedinte de kinetoterapie nu trebuie realizate in absenta specialistului. Acest lucru devine obligatoriu daca suferi de anumite afectiuni aferente zonei cu dureri sau daca urmezi kinetoterapie cu rol de recuperare medicala.
Pe scurt, poate fi dificil sa realizezi exercitiile care te vor ajuta cu adevarat in confortul casei tale. In schimb, poti apela la exercitii tip intindere. Acestea au rolul de a diminua durerea si de a tine la distanta amorteala si tensiunea de la nivelul muschilor.
- Postura corespunzatoare – realinierea posturii este un proces care trebuie facut zilnic. Incepe prin a sta in picioare, apoi lasa-ti umerii in jos si du-i incet inapoi, pentru a atinge o pozitie naturala. Urechile ar trebui sa fie pozitionate deasupra umerilor, nu in fata acestora. Apoi, trage barbia incat gatul sa fie intr-o pozitie normala – anume barbia sa nu fie prea sus, prea jos, sau prea inainte. Nu in ultimul rand, se deblocheaza usor genunchii in timp ce abdomenul se contracta. Se atinge astfel o postura corecta.
- Inclinatia pelvina – rol de intindere a zonei lombare. Pozitia de inceput este intins pe spate, cu genunchii indoiti si talpa piciorului plata pe podea. Se contracta apoi muschii abdomenului, fara a indeparta spatele de pe podea. Pozitia se mentine timp de cinci secunde, sustinuta de respiratie normala. Se relaxeaza apoi corpul, dupa care se trece la urmatoarea repetare.
Trebuie mentionat faptul ca aceste exercitii pot fi realizate la inceputul oricarei sesiuni de kinetoterapie in Bucuresti si pot avea rolul de incalzire a corpului. Totusi, ele sunt recomandate si ca exercitii zilnice pentru postura si eliminare a durerilor.
- Intinderea celui mai mare muschi superior – marele dorsal este cel mai mare muschi superior si poate fi legat de multe afectiuni, inclusiv scolioza. Acesta poate fi intins dintr-o pozitie neutra in care picioarele sunt la latimea umerilor iar genunchii putin flexati. Apoi, mainile se trec peste cap, in asa fel incat sa poti apuca incheieturii mainii drepte cu cea stanga. Se inclina apoi corpul in partea dreapta pana cand se obtine un efect de intindere in partea stanga. Se mentine pozitia pentru cateva secunde, dupa care se revine in pozitie initiala. Desigur, procesul de repeta si pe partea opusa.
Daca ai nevoie de mai multe indicatii si tipuri de exercitii, dar mai ales de un diagnostic si un tratament corespunzator corpului tau, nu ezita sa apelezi la specialistii Atletico Kinetic. Aceasta clinica de kinetoterapie in Bucuresti este cunoscuta pentru servicii de calitate, dar mai ales diverse, avand la dispozitie mai multe departamente specializate, pentru diferite tipuri de terapii!